Όμιλος εταιρειών AKOM: Περηφάνια για τα αποτελέσματα του 2018!

Στις 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε γενική σύσκεψη των εργαζομένων της εταιρείας στην περιοχή παραγωγής του AKOM στο Zhigulevsk, αφιερωμένη στα αποτελέσματα των εργασιών για το 2018. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών “ΑΚΟΜ” Ν.Μ. Ο κ. Ignatiev  παρουσίασε στην ομάδα μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, καθώς και τα καθήκοντα για το μέλλον.

Σημαντική αύξηση βιομηχανικής παραγωγής

Το 2018, η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ. Ο όγκος παραγωγής υπερβαίνει τις 2,5 εκατομμύρια επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ποσοστό που είναι κατά 19% υψηλότερο από το επίπεδο του 2017. Ταυτόχρονα, το χάσμα από τους πλησιέστερους ανταγωνιστές ήταν περίπου 1,12 εκατομμύρια μονάδες.Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 991 εκατομμύρια ρούβλια, σε γενικές γραμμές, ανήλθαν σε περίπου 5,6 δισεκατομμύρια ρούβλια. Επί του παρόντος, το συνολικό μερίδιο των προμηθειών της AKOM στις ρωσικές αυτοκινητοβιομηχανίες υπερβαίνει το 50%. Κάθε δεύτερο αυτοκίνητο που παράγεται στη χώρα, βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης με τη μπαταρία Zhiguli. Η εταιρεία εξακολουθεί να είναι ο μόνος προμηθευτής της PJSC “AVTOVAZ” που καλύπτει το 100% της ανάγκης για μπαταρίες για όλα τα μοντέλα LADA. Η Ford, η Renault, η GM-AVTOVAZ, η Daimler KAMAZ RUS, η CNH Industrial, οι Derways, η AZ GAZ LLC και η Traktor LLC χρησιμοποιούν ευρέως τα προϊόντα του εργοστασίου στην παραγωγή τους.

Το 2018, η AKOM άρχισε να προμηθεύει μπαταρίες φορτίου με προηγμένη τεχνολογία Punch στο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων του Minsk και έγινε αποκλειστικός προμηθευτής της. Επιπλέον, η AKOM έλαβε υποψηφιότητα για την προμήθεια ηλεκτρικών στηλών στην ομάδα “Peugeot Citroen Mitsubishi”. Το ισχυρό δίκτυο αντιπροσώπων του AKOM περιλαμβάνει περισσότερους από 100 εταίρους σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας και 36 στις χώρες της CIS , τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Δυτική Ευρώπη. Η AKOM είναι επίσης ο κύριος εγχώριος εξαγωγέας ηλεκτρικών στηλών, παρέχοντας το 65% των εξαγωγών στη βιομηχανία, η οποία υπερβαίνει τις 430 χιλιάδες μονάδες. Ο όγκος των εξαγωγών σε τιμές πώλησης (χιλ. Δολάρια ΗΠΑ) πέρυσι υπερέβη το επίπεδο της προηγούμενης περιόδου κατά 18%. Η εταιρεία εξάγει για περισσότερα από 9 χρόνια, συνεργάζεται με 36 εταίρους από 15 κράτη, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της CIS, καθώς και της Σερβίας, της Ελλάδας και της Μογγολίας.

Το μέλλον είναι η τεχνολογία

Εκτελώντας εθνικά καθήκοντα που αποσκοπούν την παροχή στην εγχώρια αγορά προϊόντων της δικής της παραγωγής, η AKOM βελτιώνει τις τεχνολογίες, επενδύει στην ανάπτυξη της παραγωγής και εισάγει καινοτόμες μεθόδους εργασίας. Το 2018, το Εργαστήριο Επιστημονικού και Τεχνικού Κέντρου Συσσωρευτών Καινοτομίας του Ινστιτούτου Καινοτομίας έλαβε διεθνή διαπίστευση αναγνωρισμένη από τις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, η οποία είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τους καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών. Εξαιτίας αυτού, η AKOM μπορεί να βελτιώσει συνεχώς την τεχνολογία της παραγωγής μπαταριών και να αναπτύξει προϊόντα με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά κατανάλωσης.

Συμμετέχοντας ενεργά στη λύση του έργου της υποκατάστασης των εισαγωγών, που έθεσε η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εγχώρια βιομηχανία, Η AKOM ενσωμάτωσε το 2018 την τεχνολογία κατασκευής μπαταριών με απορροφημένο ηλεκτρολύτη (AGM / Absorbent Glass Mat) με λειτουργικά και καταναλωτικά χαρακτηριστικά που δεν είναι κατώτερα από τα παγκόσμια ανάλογα.

Επιπλέον, η κυκλοφορία μιας νέας σειράς αναβαθμισμένων μπαταριών “AKOM Asia”, τα οποία περιλαμβάνονται στο “100 καλύτερα αγαθά της Ρωσίας” . Μία από τις τελευταίες εξελίξεις του επιστημονικού και τεχνικού κέντρου της GC “AKOM” έχει γίνει μια νέα μπαταρία μολύβδου-οξέος με ηλεκτρολύτη πηκτής. Η μοναδικότητά της είναι στον αυξημένο πόρο, ο οποίος είναι κατά 72,1% υψηλότερος από τους δείκτες των εισαγόμενων αναλόγων. Η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας συσκευής θα είναι τουλάχιστον 20 έτη. Επιπλέον, η μπαταρία θα είναι σε θέση να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες σε στάσιμες και ελκτικές λειτουργίες. Η μπαταρία GEL ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Η μπαταρία αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή στην έδρα της στο Zhigulevsk.

Οι συσσωρευτές AGM και GEL του εργοστασίου AKOM περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης για την υποκατάσταση των εισαγωγών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του έτους, η AKOM έγινε συμμετέχων στο έργο προτεραιότητας του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας “Υποστήριξη για ιδιωτικές κορυφαίες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας” (“Εθνικοί Πρωταθλητές”).

Ευρεία αναγνώριση

Λόγω του μοναδικού συνδυασμού υψηλής ποιότητας και προσιτών τιμών, η ΑΚΟΜ κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ της ρωσικής και της 3ης θέσης μεταξύ των παγκόσμιων μάρκων μπαταριών εκκίνησης στη Ρωσική Ομοσπονδία (μετά τη Varta και τη Bosch) στην αριστοκρατική βιομηχανία της 2018 Avtoindustriya. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του έτους, ο Όμιλος Εταιριών ACOM κέρδισε επανειλημμένα διαγωνισμούς και κέρδισε αναγνωρισμένα βραβεία, όπως: “Golden Mercury” (υποψηφιότητα “Η καλύτερη επιχείρηση – εξαγωγέας στη βιομηχανική παραγωγή”), “Property of the Province” “), Το βραβείο” Expert “για την εφαρμογή των εθνικών προτεραιοτήτων, το βραβείο” Kommersant of the Year “στο διορισμό” Export “,” Eco-Leader “,” Philanthropist of the Year “κ.α. Ο κ. Ignatiev τιμήθηκε με το πιστοποιητικό τιμής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Για σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της εγχώριας μηχανικής».

Το ορόσημο στο χώρο παραγωγής της AKOM JSC ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 2018 . Την ίδια μέρα, η μπαταρία των 20 εκατομμυρίων, με μια εντελώς νέα μάρκα, ο Zhiguli Accumulator, ο οποίος σχεδιάστηκε για να διαδώσει την περιοχή και να ενισχύσει την ελκυστικότητα της επένδυσης, έλασης από τη γραμμή συναρμολόγησης. Αυτή η ιστορική στιγμή της εξέλιξης της παραγωγής της μπαταρίας άνευ προηγουμένου για τη Ρωσική Ομοσπονδία, η εταιρεία σηματοδότησε την έναρξη του δικού της Walk of Fame στο έδαφος του εργοστασίου “Έχουμε κάτι που πρέπει να είμαστε περήφανοι! Έχουμε κάτι για να προσπαθήσουμε!

Αποτελεσματική συνεργασία

Το να είσαι ηγέτης σημαίνει να είσαι ο ιδρυτής καινοτόμων και προηγμένων λύσεων και να φέρεις τεράστια ευθύνη σε όλους τους τομείς ανάπτυξης του εγχώριου κλάδου των χημικών πηγών ρεύματος. Το AKOM συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων της βιομηχανικής πολιτικής της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του κρατικού προγράμματος “Ανάπτυξη της βιομηχανίας στην περιοχή της Σαμάρα και αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της μέχρι το 2020”. Η παραγωγή συσσωρευτών “AKOM” συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των πιλοτικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο εθνικό σχέδιο «Βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας και της στήριξης της απασχόλησης στην περιοχή της Σαμάρα για το 2017 – 2025» και ήδη δείχνει συνολική αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας κατά 18% (με τιμή στόχο 5%).

Η αποτελεσματική ευθυγράμμιση της κουλτούρας παραγωγής οδήγησε την εταιρεία “AKOM” στα κορυφαία 10 All-ρωσικά βραβεία “Παραγωγικότητα της εργασίας: ηγέτες της βιομηχανίας της Ρωσίας-2018 “. Οι κορυφαίες 100 εταιρείες στη χώρα ανταγωνίστηκαν για το πρωτάθλημα στην κατηγορία “Mashinostroenie”, και ως αποτέλεσμα το AKOM ήταν στην πρώτη θέση. Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται για την ένταξη στο εθνικό έργο “Διεθνής Συνεργασία και Εξαγωγή”.

Η λήψη κρατικής υποστήριξης μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε πιο γρήγορα τους επιχειρηματικούς στόχους μας και να παρέχουμε στη ρωσική και παγκόσμια αγορά ανταγωνιστικά προϊόντα παγκόσμιας κλάσης. Η ΑΚΟΜ είναι έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της με την επιχειρηματική κοινότητα, για την οποία το 2018 η εταιρεία άνοιξε ειδικό κέντρο GR, της οποίας η αρμοδιότητα θα επιτρέψει στις βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής Σαμάρα να λύσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της προσέλκυσης κρατικής στήριξης.

H “AKOM” έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογική συνεργασία και συνεχίζει να αναπτύσσει δεσμούς με παγκόσμιους κατασκευαστές. Στο πλαίσιο αυτής της αλληλεπίδρασης θα υλοποιηθεί το έργο “AKOM-Industrial”. Το εργοστάσιο για την αντικατάσταση της εισαγωγής μπαταριών έλξης ( Traction Batteries ) βρίσκεται στην περιοχή Togliatti Advanced Development και το 2019 η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή.

Απολογισμός

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο όμιλος εταιρειών AKOM πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, γεγονός που επέτρεψε την έναρξη της μετατροπής του Ομίλου Εταιριών AKOM στην εταιρεία Energy Solutions Corporation, επικεντρωμένη στην παγκόσμια αγορά πηγών χημικής ενέργειας και ακολουθώντας την πορεία της παγκοσμιοποίησης. Η εταιρεία έχει γίνει ο αδιαφιλονίκητος και αναγνωρισμένος ηγέτης της ρωσικής βιομηχανίας μπαταριών, φέρνοντας πιο κοντά την επίτευξη του κύριου στόχου της: την ιδιότητα του παγκόσμιου προμηθευτή. Πρόεδρος της GC “AKOM” N.M. Ο Ιγνατϊέφ τόνισε επανειλημμένα στην ομιλία του ότι όλες οι νίκες και τα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς ολόκληρης της ομάδας, δείκτης επαγγελματισμού και αφοσίωσης στο κοινό στόχο. Προηγουμένως, η εταιρεία έχει να επιτελέσει ακόμα πιο πολύπλοκα και ενδιαφέροντα καθήκοντα σχετικά με την ένταξη στην παγκόσμια βιομηχανία. “Είμαι σίγουρος για την επίτευξη του στόχου”, σημείωσε ο επικεφαλής του AKOM.

Όμιλος εταιρειών AKOM: Περηφάνια για τα αποτελέσματα του 2018!