Μπαταρία ασβεστίου – ασβεστίου.

Στις μπαταρίες αυτοκινήτων AKOM, εφαρμόζεται η προηγμένη τεχνολογία «Calcium-Calcium» «Ασβεστίου – Ασβεστίου» της οποίας χαρακτηριστικό είναι η αντικατάσταση του αντιμονίου ( η χρήση του οποίου παρήγαγε επιβλαβείς εκπομπές αερίων), με το ασβέστιο.Τα πλέγματα πλακών αυτής της τεχνολογίας, εξάγονται από την μεταμόρφωση του μολύβδου σε μολυβδοταινία την οποία στη συνέχεια διατρυπούν για να επεκταθεί με μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, επιτυγχάνοντας την παραγωγή πλακών, οι οποίες επηρεάζονται σημαντικά λιγότερο από τη διάβρωση. Η τεχνολογία «Ca-Ca» (Calcium-Calcium) «Ασβεστίου- Ασβεστίου» είναι η μόνη όλων των υφιστάμενων τεχνολογιών που επιτρέπει την κατασκευή μπαταριών, ικανών να παρέχουν την χωρητικότητα που απαιτούν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
Τα πλεονεκτήματα των μπαταριών «Ca-Ca» (Calcium-Calcium) σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες :
 • Βελτιωμένη χωρητικότητα.
 • Ταχύτερη φόρτιση.
 • Σταθερότητα της στάθμης των υγρών του ηλεκτρολύτη με ελάχιστη απαιτούμενη συντήρηση.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ EFB

Ενισχυμένη μπαταρία ασβεστίου με υγρό ηλεκτρολύτη.

Χαρακτηριστικά:

Αντοχή σε περιπτώσεις βαθιάς εκφόρτισης.

Ειδικά επιλεγμένη σύνθεση χημικών συστατικών η οποία εξασφαλίζει την πλήρη αποκατάσταση των χαρακτηριστικών, μετά από μερική ή πλήρη εκφόρτιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυξημένη αντοχή σε κύκλους φόρτισης.

Ειδικά εκπονημένος σχεδιασμός, για λειτουργία σε φορτία με συνεχώς μεταβαλλόμενους κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης, με στόχο την επίτευξη μέγιστης αντοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταχεία αποκατάσταση της εκφόρτισης.

Ειδικός συνδυασμός χημικής σύνθεσης και δομικών στοιχείων ο οποίος αυξάνει την πρόσληψη του ρεύματος, επιταχύνοντας τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η σημαντική μείωση κατανάλωσης νερού και η αυξημένη αντίσταση των ηλεκτροδίων στη διάβρωση, επιμηκύνουν κατά πολύ την περίοδο ζωής της μπαταρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυξημένη ασφάλεια.

Ειδικό σύστημα που διασφαλίζει τη στεγανότητα του ηλεκτρολύτη σε περίπτωση μεγάλης γωνίας απόκλισης. Το σύστημα εξαερισμού μειώνει τη συγκέντρωση αερίων, μηδενίζοντας τον κίνδυνο έκρηξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλεονεκτήματα EFB.

Τα πλεονεκτήματα των μπαταριών τεχνολογίας EFB σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες εκκίνησης είναι τα εξής:

 • Μεγαλύτερη πρόσληψη ρεύματος από τις κοινές μπαταρίες άλλων τύπων.
 • Ιδανική λειτουργία σε συνθήκες μακράς εκφόρτισης με σβησμένο κινητήρα.
 • Κατάλληλες για αυτοκίνητα εξοπλισμένα με μεγάλο αριθμό συσκευών κατανάλωσης ενέργειας, για αυτοκίνητα με σύστημα «Start Stop», για σκάφη αναψυχής, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, όπως και για διάφορα συστήματα αυτόνομου εφοδιασμού ( γεννήτριες ).
 • Διπλάσια διάρκεια ζωής.
 • Υψηλότερη αντοχή ως προς τη διάβρωση στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Ανεπηρέαστες από τη βαθιά εκφόρτιση σε αντίθεση με τις κοινές μπαταρίες, οι οποίες μετά από κάθε βαθιά εκφόρτιση χάνουν το 5% των χαρακτηριστικών τους.

Ειδικά
χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών επιτρέπει στις μπαταρίες ULTIMATUM και AKOM EFB τον συνδυασμό της υψηλής ισχύος εκκίνησης «Cold cranking amperes» (CCA) και της αυξημένης εφεδρικής χωρητικότητας «Reserve Capacity» (RC).

 • Ειδικός διαχωριστής ενσωματωμένος με νήματα υάλου.
 • Δυνατότητα παράτασης της διάρκεια ζωής με μείωση του ρυθμού της θραύσης του δραστικού υλικού, στα θετικά πλακίδια.
 • Αυξημένο πάχος ηλεκτροδίου για περαιτέρω αντοχή στην διάβρωση.
 • Χρησιμοποίηση ειδικού υλικού προς εξασφάλιση της συγκράτησης περισσότερης δραστικής ουσίας στα πλακίδια.
 • Ειδική σύνθεση δραστικών συστατικών και ηλεκτρολύτη που εξασφαλίζει τη μείωση των αρνητικών αποτελεσμάτων, που προκαλεί η βαθιά εκφόρτιση.