Στις 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος «Βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας και της υποστήριξης της απασχόλησης» στο ενημερωτικό κέντρο της ΑΚΟΜ με τη συμμετοχή του Ν.Μ. Ignatiev και του υπεύθυνου του έργου του τμήματος παραγωγικών διαδικασιών της FCC.

Η συνάντηση συζήτησε τα αποτελέσματα του 2018, που επιτεύχθηκαν στον πιλοτικό χώρο της μονάδας με δείκτες όπως η αύξηση της παραγωγής – κατά 48%, η επιτάχυνση της διαδικασίας – κατά 30% κ.λπ. Ο πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών “ΑΚΟΜ” Ν.Μ. Ignatiev εκτιμά ιδιαίτερα τη συνολική αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας – περίπου το 20% από τη στιγμή της ένταξής της στο πρότζεκτ. Ωστόσο, δεδομένων των μεγάλων αποθεμάτων της επιχείρησης, οι εργασίες εντός του πρότζεκτ θα πρέπει να ενταθούν. Δεδομένου ότι η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας ανήκει στα καθήκοντα προτεραιότητας του AKOM, κάθε διαχειριστής πρέπει τουλάχιστον να επιτύχει δύο έργα στον τομέα της εργασίας του κατά τη διάρκεια του έτους που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η AKOM JSC – ο τεχνολογικός και βιομηχανικός ηγέτης στην εγχώρια παραγωγή επαναφορτιζόμενων μπαταριών – βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση προηγμένων λύσεων και προοδευτικών προσεγγίσεων στην οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας. Ως συμμετέχων στο εθνικό πρόγραμμα «Αύξηση της παραγωγικότητας εργασίας και στήριξη της απασχόλησης», που ξεκίνησε στα τέλη του 2017, η AKOM ήδη επιδεικνύει εξαιρετικά αποτελέσματα. Η αποτελεσματική ευθυγράμμιση της κουλτούρας παραγωγής οδήγησε την εταιρεία στο κορυφαίο 10 All-Russian βραβείο “Εργασιακή παραγωγικότητα: ηγέτες της βιομηχανίας της Ρωσίας-2018”. Για το βραβείο στην κατηγορία “Μηχανολογία” ανταγωνίστηκε τις 100 καλύτερες εταιρείες στη χώρα, και η “AKOM”  απέσπασε την τιμητική 9η θέση.

Τα επόμενα δύο χρόνια, το AKOM σχεδιάζει να επενδύσει στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας πάνω από 40 εκατομμύρια ρούβλια με σκοπό την κατάρτιση όλου του προσωπικού στα εργαλεία του συστήματος παραγωγής, καθώς και την εισαγωγή προϊόντων λογισμικού, τα οποία καθιστούν δυνατή την αύξηση της αποτελεσματικότητας του χρόνου εργασίας.

Η "AKOM" καταγράφει σταθερή αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας