Βελτίωση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών AKOM + EFB. Eισαγωγή καινοτόμων προσθέτων / γραφένιο.

Η AKOM, ο μεγαλύτερος Ρώσος κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών, σας ενημερώνει για την έναρξη εργασιών σχετικά με την εισαγωγή προσθέτων υψηλής τεχνολογίας από νανοκαρβονικά υλικά στην τεχνολογία σειριακής παραγωγής των επαναφορτιζόμενων μπαταριών AKOM + EFB στην περιοχή Zhigulyovsk της Samara.

Το καινοτόμο πρόσθετο (σκόνη πολλαπλών στρώσεων με γραφίτη) θα επιτρέψει στις μπαταρίες AKOM + EFB να αντέξουν τις αυστηρές απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου EN 50342-6 “Μπαταρίες για μικροκυκλικές εφαρμογές”, το οποίο εφαρμόζεται στις μπαταρίες για οχήματα Start-Stop, (πρόσθετη φόρτιση της μπαταρίας κατά την πέδηση), καθώς και για αυτοκίνητα με υβριδικό σύστημα πηγής ενέργειας.

Η μπαταρία με το καινοτόμο πρόσθετο θα ωφεληθεί στα εξής:

– στην αύξηση των ρευμάτων εκκίνησης,

– να επιτευχθεί ένας τριπλός πόρος με μεγαλύτερο βάθος απόρριψης από τις συμβατικές μπαταρίες εκκίνησης.

– η δυνατότητα παροχής ενέργειας για επανεκκίνηση του κινητήρα μετά από συχνές στάσεις και η δυνατότητα αποκατάστασης της κατάστασης φόρτισης μετά από σοβαρές συνθήκες “φόρτισης εκφόρτισης” (η συχνή και η σύντομη εκκίνηση σε συνθήκες κατάψυξης δεν θα βλάψουν την μπαταρία).

– στη συσσώρευση υψηλότερης ειδικής ενέργειας στη μπαταρία (θα αυξήσει τα χαρακτηριστικά ισχύος που επηρεάζουν το απόθεμα χειμερινών “εκκινήσεων” του κινητήρα του αυτοκινήτου).

– Η υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα του γραφένιου θα μειώσει τη θέρμανση των εσωτερικών ενεργών τμημάτων της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης (ειδικά στη ζέστη του καλοκαιριού), γεγονός που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οι νέες ιδιότητες απόδοσης και τα χαρακτηριστικά των μπαταριών graphene με την επωνυμία “AKOM + EFB” σε απόδοση, διάρκεια ζωής και κυκλικούς πόρους θα ξεπεράσουν σημαντικά όλες τις υπάρχουσες μπαταρίες εκκίνησης με υγρό ηλεκτρολύτη.

AKOM + EFB